torstai 21. helmikuuta 2008

Ruoka.net

Exercise one

Tutustuin tässä siis Ruoka.netin verkkokaupan käyttöön ja valikoimiin. Harmi vain, en kuulu toimitusalueelle, joten en voi sieltä mitään ostaa. Ostaminen itsessään sujui helposti, hakupalvelu toimi kuin unelma.

Ostoslistassani luki
  • 3 litraa rasvatonta maitoa
  • 2 HK:n sinistä lenkkiä
  • 2 pss ranskanperunoita (½ kg)
  • 2 * 1½ ltr Coca-Cola
  • Iltalehti
  • 2 ltr vaniljajäätelö
  • 2 ltk perunasalaattia (Atria)
  • 12 kpl kananmunat
  • 3 ltr simaa (Marli)
ja nämä tuotteet ostoskorissani, tuli loppusummaksi 33,43 €.
En kuitenkaan voinut vastustaa kiusausta kurkata karkkihyllylle, joten viimeisenä mukaan tarttui Toffifee-paketti. Ostokset siis lopulta maksoivat 35,83 €.

Hinnat tuntuivat mielestäni vähän suurehkoilta verrattuna normikauppaan, tai sitten en ole vain viimeiseen vuoteen katsonut kunnolla kaupassa hintalappuja. Olen oikeasti aika huonosti hintatietoinen, ellei kyse ole jostain mielenkiintoisesta kuten autoista, askartelutarvikkeista tai karkeista. Joo, kyllä siellä oli kallista. Vähän niinkuin olisi käynyt jossain Siwassa.

Ans kattoo, jos vaikka joskus tulisi tilattua, niin tallensin listan kun kerran käskettiin.



Exercise two

"Hurmaavan hyvät valkosipuliperunat"



1kgkuorittuja perunoita

0.5tlsuolaa

0.5tlmustapippurirouhetta

2rklmargariinia

5kplvalkosipulin kynttä

1prkCréme Bonjour valkosipuli

1.5dlkevytkermaa

1 ripauskorppujauhoa


Viipaloi perunat ja liota viipaleita kymmenisen minuuttia kylmässä vedessä. Valuta vesi pois ja kuivaa perunaviipaleet kunnolla esim. talouspaperilla tai puhtaalla pyyheliinalla. Kuumenna uuni 200 asteeseen. Sulata rasva laakeassa uunivuoassa tai -pannussa ja anna sen hiukan ruskistua. Laita perunaviipaleet uunivuokaan, mausta suolalla ja pippurilla ja laita vuoka uuniin. Kypsennä parikymmentä minuuttia. Kääntele perunaviipaleita paistinlastalla pari kertaa paistamisen aikana. Ota pannu uunista, murskaa valkosipulikynnet perunaviipaleiden pinnalle ja lisää kevyt- tai kahvikermalla notkistettu Créme Bonjour vuokaan. Laita pinnalle muutama margariininokare ja ripottele kevyellä kädellä korppujauhoja. Laita vuoka uuniin ja anna kypsyä 30 - 40 minuuttia.



Tekemiseen kuluu aikaa noin 1 tunti, ja tämä määrä on suunniteltu 4 hlölle.

Verkkokaupasta löytyi nimikkeet kaikille aineksille, joita ruoassa tarvitaan, mutta perunoita, mustapippuria, valkosipulia ja kevytkermaa ei pystynyt tällä hetkellä ostamaan. Eikä siitä ruoasta tule paljon mitään ilman noita aineita. Siinä kohtaa ei kyllä näyttäytynyt edukseen siis tämä nettikauppa, vaikka muuten omaksenikin yllätyksekseni pidin ruokanettikaupasta.

Ruoan tekeminen SAATTAISI onnistua minulta, ohjeet olivat selkeät, mutta mausta en menisi takuuseen, varsinkin kun olen huono ruoanlaittaja (ei tarvitse osata, kun sulhanen on kokki). NAM.




Ruoka.netin verkkopalveluiden mahdolliset käyttäjät

RESEPTIT
Sanoisin, että käyttäjät ovat pääosin naisia (paitsi poikaystäväni, jos hän sattuu googlettamaan jotain hyvää ohjetta). Toisaalta naiset omistavat yleensä järkyttävät kasat kaikki opuksia. Miehet taas ehkä haluavat ohjeet nopeasti ja saattavat hakea netistä hetken mielijohteesta. Enpäs nyt osaakaan sanoa. Jos käyttää juuri tuota Ruoka.netin palvelua, veikkaan, että käyttäjä on pääkaupunkiseudulla asuva vanhus tai muuten vanhempi ihminen.

VERKKOKAUPPA
Myös tässä veikkaan, että käyttäjä on vanhempi ihminen, tai sitten joku kokeilunhaluinen nuorempi ihminen. Vanhemmilla voisi olla rahaa maksaa korkeammista hinnoista, ja verkkokauppa helpottaisi elämistä, etenkin jos kauppa on kaukana. Tosin pääkaupunkiseudulla se ei varmaan kovin kaukana ole. Tai mistäs tiedän. Silti sydämeni sanoo, että käyttäjä on vanhempi ihminen. (Mikäs se vanhempi ihminen sitten on, mikä on raja? No idea.)

Ei kommentteja: