perjantai 22. helmikuuta 2008

NetAnttila

Exercise four

NetAnttila on siis Anttilan nettikauppa. Sieltä löytyy varmaan aika lailla samat kamat kuin normiAnttilastakin.

Kävin hämäysostoksilla NetAnttilassa. Ostoslistani:

  • Elvis Presley: Maailman tähdet 2cd
  • Beatles: Love cd
  • Finnkaraoke, Parhaat DVD
  • Acer, Apire M1100 250 GT, tietokoneen keskusyksikkö
Noniin, ostokset tehty ja jopa melko sutjakkaasti. Voisi sanoa, että todella sutjakkaasti. Harvoin sitä noin selkeätä ohjetta saa...
Anyway, lysti maksoi 784,89 € + postikulut 5,90 € eli siis yhteensä 790,79 €.
Sanoisiko, että halvat toimituskulut? Paketti siis noudetaan postista. Meilläpäin tulee lähikioskille, joten halpa toimitus.
Ladattavasta musiikista yritetään tehdä tämän aikakauden uutta myyntitapaa, mutta enpä usko että se ikinä tulee kunnolla toimimaan. Tai sitten olen vanhentunut ja alan kohta pitämään sienten keräämisestä :O
Suurin osa, jotka musiikkia haluavat, lataavat sitä laittomasti netistä, tai sitten laillisesti ostavat asiakkaat haluavat myös levyn kotelon ja kannen. Ikään kuin merkiksi ostosta. Minä esimerkiksi haluan levyn, jos olen kappaleista kerran maksanut. Toisaalta, se houkuttelee ainakin minua eniten, että ladattavassa muodossa musiikkia ostettaessa ei tarvitse ostaa koko levyä, vaan voi valita yksittäisiä kappaleita sieltä täältä mitä sattuu haluamaan.
Ainakin minä kuitenkin pelkään, että ladattuna kappale häviää jotenkin oudosti, ja sitten menee rahat hukkaan. Levyllä kappaleet ovat pysyvämpiä. Harhaluulo. Yhtä hyvinhän levy voi hajota vaikka jos - - jos -- vaikka meteoriitti putoaa päähän...?

Testasin NetAnttilan musiikkikauppaa ladattavan musiikin osalta. Ennen kuin musiikkia voi ladata, pitää ladata sitä varten soitin tietokoneeseen. Ja jotta soittimen voi ladata, pitää käyttöjärjestelmä olla joko Windows 2000, XP tai Vista. Luulempa, että tuo ei mikään ongelma voi enää nykypäivänä olla. Jos musiikkia haluaa testata ennen ostoa, täytyy koneessa olla tuore Windows Media Player.

Sen jälkeen voi ladata musiikkia tietokoneelle. Sitten esikuunnellaan ja pähkäillään, ja lopulta kun on päätetty mitkä ostetaan, niin laitetaan parit ruksit ja kliksautetaan painiketta "osta". (Vinkkinä oli, että koska jokaisen oston yhteydessä veloitetaan käsittelykulu, on fiksua ostaa monta kappaletta kerralla.) Näkyvää ostoyllytystä.

Maksamisen jälkeen ostajalla on siis
  • vähintään kolme poltto-oikeutta CD:levylle
  • vähintään kolme siirto-oikeutta ulkoiselle soittimelle
  • rajaton kuunteluoikeus kolmella tietokoneella.

Maksamisen sitten pystyy hoitamaan ainakin kolmella eri tavalla; verkkopankin kautta, luottokortilla tai sitten puhelimella. Jokaiseen maksutapaan löytyy yksityiskohtaiset ohjeet oikein kuvien kanssa , mutta luulenpa, että ilman ohjeitakin selviää loistavasti, sillä ohjelma neuvoo koko ajan eteenpäin. En usko siis, että palvelu on loppujen lopuksi kovinkaan monimutkainen. Itse en ole koskaan käyttänyt moista palvelua, enkä tiedä tulenko käyttämäänkään. EHKÄ.

Ei kommentteja: